THD Ascorbate: Innováció a C-vitamin Származékok Terén

A C-vitamin, vagyis az aszkorbinsav, a bőrápolás egyik legkutatottabb és legkedveltebb összetevője. Számos jótékony hatása van a bőrre, beleértve az antioxidáns védelmet, a kollagén szintézis serkentését és a pigmentáció csökkentését. Azonban az L-aszkorbinsav (LAA) instabilitása és bőr irritációt okozó potenciálja miatt egyre nagyobb figyelem irányul a stabilabb és bőrbarátabb C-vitamin származékokra, mint például a THD Ascorbate.

THD Ascorbate vs. L-Ascorbic Acid

Az L-aszkorbinsav (LAA) a C-vitamin tiszta formája, amely rendkívül hatékony antioxidáns, de nagyon érzékeny a fényre, hőre és levegőre, ami gyors oxidációhoz és hatékonyságvesztéshez vezet. Továbbá, az LAA alacsony pH-jú (3.0-3.5) formulákban stabil, ami potenciálisan irritálhatja a bőrt, különösen az érzékeny bőrtípusokat.

Ezzel szemben a THD Ascorbate (Tetrahexyldecyl Ascorbate) egy zsírban oldódó C-vitamin származék, amely sokkal stabilabb, mint az LAA. Mivel lipofil természetű, könnyebben behatol a bőr lipidrétegébe, és ott fejti ki jótékony hatásait. A THD Ascorbate magasabb pH-értéken is stabil marad, ami csökkenti az irritáció kockázatát, miközben fokozza a bőr antioxidáns védelmét és kollagén termelését.

NERDS - 5% THD Ascorbate Szemkörnyékápoló
NERDS - 5% THD Ascorbate Szemkörnyékápoló
NERDS - 5% THD Ascorbate Brightening Eye Cream

Egyes kutatók szerint a THD Ascorbate nagyobb affinitással rendelkezik a bőr iránt, mivel zsírsav összetevője segíti a penetrációt. Kiválóan kombinálható más C-vitamin formákkal, E-vitaminnal, zöld teával és retinollal a fokozott hatékonyság és az öregedésgátló előnyök érdekében. Olajoldékony természetének köszönhetően a THD Ascorbate képes semlegesíteni azokat a szabad gyököket, amelyek a bőr lipidjeit, például a ceramidokat és a koleszterint károsítják. Ez az antioxidáns hatása, míg a vízoldékony aszkorbinsav segít semlegesíteni más szabad gyököket, mielőtt azok túlságosan mélyen behatolnának a bőr felszínére.

Koncentráció szempontjából 0,1% THD Ascorbate antioxidáns hatásokat nyújt, és gyakran alkalmazzák ezen a szinten vagy 2%-ig a bőr egészségének megőrzésére, illetve a környezeti stressznek kitett bőr látható megnyugtatására.

Ha a cél a hiperpigmentáció kezelése, a kutatások szerint 5% vagy annál nagyobb koncentrációra van szükség a legjobb eredmények eléréséhez. A THD Ascorbate a legjobban pH 6 vagy alacsonyabb formulákban működik, és más pigmentáció csökkentő összetevőkkel, mint például niacinamid és édesgyökér, szinergikus hatásokat mutatott. Valójában egy 30%-os THD Ascorbate koncentráció más pigmentáció csökkentő összetevőkkel kombinálva javította a makacs hiperpigmentációt, és még melasma-ra hajlamos bőrön is alkalmazható volt.

    A THD Ascorbate a bőrápolásban a C-vitamin származékok közül kiemelkedik stabilitása, hatékonysága és bőrbarát tulajdonságai miatt.

    Más C-vitamin Származékok

    A bőrápolásban használt más C-vitamin származékok közé tartozik az aszkorbil-glükozid, magnézium-aszkorbil-foszfát (MAP) és nátrium-aszkorbil-foszfát (SAP). Ezek a származékok szintén stabilabbak, mint az LAA, és vízoldékonyak, de hatékonyságuk és stabilitásuk tekintetében elmaradnak a THD Ascorbate mögött. Míg az aszkorbil-glükozid és MAP kevésbé irritálóak és stabilabbak, hatékonyságuk gyakran alacsonyabb, és kevésbé penetrálnak a bőrbe.

    NERDS Szemkörnyékápoló

    A NERDS  egyik innovatív terméke a szemkörnyékápoló, amely 5%-os THD Ascorbate koncentrációt tartalmaz. A formulát tovább gazdagítottuk 1% E-vitaminnal, 0.5% ferulinsavval és alacsony molekulatömegű hialuronsavval (LMW HA).

    Az összetevők előnyei:

    THD Ascorbate (5%): Magas stabilitású és hatékony antioxidáns, amely védi a bőrt a szabad gyököktől, serkenti a kollagén termelést és csökkenti a pigmentációt.

    E-vitamin (1%): Erős antioxidáns, amely fokozza a THD Ascorbate hatását, véd a szabad gyökök ellen, és hidratálja a bőrt.

    Ferulinsav (0.5%): Szintén antioxidáns, amely stabilizálja és erősíti a C- és E-vitamin hatását, növelve azok fényvédő tulajdonságait.

    Alacsony molekulatömegű hialuronsav (LMW HA): Mélyebb rétegekbe jutva biztosít intenzív hidratálást, csökkenti a finom vonalakat és ráncokat, javítja a bőr textúráját és rugalmasságát.

    Ez a komplex formuláció optimálisan védi és táplálja a szemkörnyék bőrét, javítva annak megjelenését és egészségét.

    0
      0
      KOSARAM
      A kosarad üres. :(Vissza a Shopba